Dakwerkzaamheden

Bitumen

De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van een bitumineuze (bitumen) dakbedekking. De unieke eigenschappen van bitumen, zoals duurzame waterdichtheid, uitstekende hechting en eenvoudige verwerking zijn al jaren lang bekend. In de loop van de tijd zijn deze eigenschappen door productontwikkeling steeds verder geoptimaliseerd. Bitumen is daarmee een hoogtechnologisch product met een groot scala van toepassingen. Vooral wanneer hoge en langdurige prestaties worden verlangd, zijn bitumen afdichtingmaterialen een logische keuze.

Bitumen is geen teer!

Bitumen wordt nog steeds verward met teer. Dit is onjuist! Bitumen is qua oorsprong, samenstelling en toepassingsmogelijkheden een compleet andere materiaal dan teer. Bitumen is een aardolieproduct en teer een steenkoolproduct. Nog belangrijker: bitumen is een algemeen erkend, veelvuldig toegepaste, hoogwaardige bouwstof. Teer mag in de Nederland niet meer worden gebruikt en wordt beschouwd als gevaarlijk afval dat uit de keten moet worden gehaald.

Gemodificeerd bitumen

De dakbedekking die wij toepassen is de zogenaamde gemodificeerde bitumen. Dit is bitumen waaraan kunststoffen zijn toegevoegd waardoor de kwaliteit van de bitumen sterk verbeterd. Van de gemodificeerde bitumen gebruiken wij het soort APP.

APP is de afkorting van Atactisch PolyPropyleen, een kunststof die ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. APP is thermoplastisch en bij omgevingstemperaturen soepel en buigzaam. Door penetratiebitumen of zacht bitumen te mengen met APP (circa 30%) ontstaat APP-gemodificeerd bitumen.


De voordelen:

  •  hoge temperatuurstabiliteit
  •  hoge weerstand tegen veroudering
  •  zeer uv-bestedig
  •  weinig onderhoud
  •  gemakkelijk te verwerken
  •  geschikt voor recycling
  •  bij toekomstig onderhoud gemakkelijk te overlagen

Kunststof

In geval van renovatie of nieuwbouw, in combinatie met bitumen of een andere bestaande bedekking, in combinatie met de verschillende soorten isolatie, u kunt vrijwel altijd een kunststof dakbedekking toepassen. Een groot voordeel van de verwerking van kunststof dakbedekkingen is de brandveiligheid. De bedekking kan zonder "open vuur" worden aangebracht. De kunststof dakbedding wordt aangebracht doormiddel van een Fohntechniek!!


Isolatie

Isolatie verhoogt het comfort en verlaagt de stookkosten. 

Warm dak
Een warm dak constructie is een dakconstructie waarbij de isolatie aan de bovenzijde van de dragende constructie is aangebracht. De waterkerende laag (dakbedekking) bevindt zich boven de isolatie. Dit is de meest voorkomende manier voor het isoleren van het platte dak.

 Afschot-isolatie
In sommige gevallen bijvoorbeeld bij renovatie wanneer het dak bouwkundig geen goed afschot heeft is het mogelijk zogenaamde afschot isolatie platen te gebruiken. Afschot isolatie zijn isolatieplaten van aflopende dikte bijvoorbeeld van 7,5cm naar 6cm. Dit zorgt voor een goede afvoer van het water naar de afvoeren. Waardoor je voorkomt dat er grote hoeveelheden stilstaand water op het dak blijft staan. Wat de levensduur van de isolatie ten goede komt.

Daktrim of zinken deklijst?

Wanneer u geen aluminium dakrandafwerking (daktrim) op uw dak wilt hebben kunt u natuurlijk ook kiezen voor een zinken dakrandafwerking (zinken deklijst). De zinken deklijsten worden door ons speciaal op maat gemaakt. Hierdoor kan ieder dak type worden voorzien van een zinken dakrandafwerking.

Bel ons en wij komen graag bij u langs om uw dak te inspecteren een goed advies te geven en indien mogelijk meteen een offerte bij u neer leggen.